Ресторант в южния шведски град Малмьо сервира ястия, приготвени само с

...
Ресторант в южния шведски град Малмьо сервира ястия, приготвени само с
Коментари Харесай

Ето защо ресторант сервира ястия, приготвени от хранителни отпадъци

Ресторант в южния шведски град Малмьо сервира ястия, приготвени единствено с хранителни боклуци. Причината за това е да се покаже казусът на хората с изхвърлянето на храна, която към момента е годна за ястие. Съсобствениците Елинор и Ерик Молин напущат работа в ресторант със звезда Мишлен, с цел да открият свое лично. Те го назовават " Spill “, което на шведски значи " боклук “, осведоми bTV.

" Ние не спасяваме света, само че въодушевяваме гостите си да създадат по този начин, че да подобрят ситуацията с изхвърлянето на храна ", сподели Ерик Молин. 

Ресторантът доставя храна от търговци на едро в целия район Скане, а по-късно преглеждат тази с изминал период на валидност, която към момента е годна за ястие. От заведението получава месото, зеленчуците, плодове, които са безвредни за консумация, само че са с непосредствен период на валидност или има недостатък на опаковката. 

Това заведение бързо набира известност, а двойката обмисля да отвори втори ресторант през 2023 година, който също да сервира ястия, приготвени с хранителни боклуци. Статистическата организация на Европейския съюз Евростат пресмята, че близо 57 милиона тона хранителни боклуци, са били генерирани през 2020 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР